Upgrading Fedora: preupgrade-cli: no /proc/partitions

О виртуальном выделенном сервере

Модераторы: dobs, ArniXXX, hostess, pseudo

Ответить
Сообщение
Автор
Stilgar
Сообщения: 4
Зарегистрирован: Вс мар 27, 2011 00:49

Upgrading Fedora: preupgrade-cli: no /proc/partitions

#1 Сообщение Stilgar » Вс мар 27, 2011 01:16

Доброго часу доби!

Давно хотів проапгрейдити Fedora 12 на VPS (ho.ua, звичайно), нарешті знадобився Python 3.2, якого у Fedora 12 немає, якщо я правильно шукав (на жаль, я користуюсь тільки Дебіаном і у Федорі гублюсь) і я взявся за діло, але стикнувся з проблемою, яку не зміг вирішити за пару годин пошуку.

Якщо я вірно зрозумів статті, правильний спосіб апгрейду Федори — це preupgrade. Коли я запускаю

Код: Выделить всё

preupgrade-cli "Fedora 14 (Laughlin)"
то отримую в кінці його виводу

Код: Выделить всё

IOError: [Errno 2] No such file or directory: '/proc/partitions'
Повний вивід про всяк випадок:

Код: Выделить всё

Завантажені додатки: blacklist, whiteout
Не виявлено відповідника додатка rpm-warm-cache
Не виявлено відповідника додатка remove-with-leaves
Не виявлено відповідника додатка auto-update-debuginfo
Не виявлено відповідника додатка refresh-packagekit
Не виявлено відповідника додатка presto
preupgrade-main (mirrorlist) 
  url: http://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlist?repo=fedora-14&arch=$basearch
  зараз: http://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlist?repo=fedora-14&arch=x86_64
preupgrade (mirrorlist) 
  url: http://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlist?path=pub/fedora/linux/releases/14/Fedora/$basearch/os
  зараз: http://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlist?path=pub/fedora/linux/releases/14/Fedora/x86_64/os
preupgrade-fedora (mirrorlist) 
  url: https://mirrors.fedoraproject.org/metalink?repo=fedora-14&arch=x86_64
  зараз: https://mirrors.fedoraproject.org/metalink?repo=fedora-14&arch=x86_64
preupgrade-updates (mirrorlist) 
  url: https://mirrors.fedoraproject.org/metalink?repo=updates-released-f14&arch=x86_64
  зараз: https://mirrors.fedoraproject.org/metalink?repo=updates-released-f14&arch=x86_64
Отримання даних treeinfo з http://ftp.tlk-l.net/pub/mirrors/fedora/releases/14/Fedora/x86_64/os//.treeinfo
Часова мітка treeinfo: Thu Oct 21 21:27:17 2010
MEMORY                                                              | 1.0 kB     00:00     
vmlinuz                                                             | 3.6 MB     00:02     
initrd.img                                                          |  31 MB     00:24     
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/preupgrade/preupgrade-cli.py", line 327, in <module>
    pu.main(release)
  File "/usr/share/preupgrade/preupgrade-cli.py", line 220, in main
    extra_args += " ks=%s" % self.generate_kickstart(extra_cmds=self.kickstart_cmds)
  File "/usr/lib/python2.6/site-packages/preupgrade/__init__.py", line 600, in generate_kickstart
    return dev.bootpath_to_anacondapath(targetfile, UUID=True)
  File "/usr/lib/python2.6/site-packages/preupgrade/dev.py", line 78, in bootpath_to_anacondapath
    bootdev = st_dev_to_devicename(st_dev)
  File "/usr/lib/python2.6/site-packages/preupgrade/dev.py", line 24, in st_dev_to_devicename
    proc_partitions = open('/proc/partitions')
IOError: [Errno 2] No such file or directory: '/proc/partitions'
Мені вдалось нагуглити, що файл /proc/partitions відсутній у наслідок відсутності реальних розділів, що пов’язано з використанням віртуалізації.

Підкажіть, будь ласка, чи можна це обійти і оновити Fedora на VPS?

Наперед вдячний усім бажаючим допомогти!

dobs
HO Moderators
Сообщения: 2504
Зарегистрирован: Вс апр 09, 2006 14:42
Откуда: /home/Ukraine/Kiev
Контактная информация:

#2 Сообщение dobs » Вс мар 27, 2011 01:21

Я апдейтил так (только рабочие репы найдите а то эти уже не фурычат...) + не забудьте про бекапы перед обновлением...

Сначала

Код: Выделить всё

rpm -Uhv ftp://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/releases/13/Fedora/x86_64/os/Packages/fedora-release-notes-13-3.fc13.noarch.rpm

rpm -Uhv ftp://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/releases/13/Fedora/x86_64/os/Packages/fedora-release-13-1.noarch.rpm
потом

Код: Выделить всё

yum clean all
yum -y upgrade
После ребутимся

Stilgar
Сообщения: 4
Зарегистрирован: Вс мар 27, 2011 00:49

#3 Сообщение Stilgar » Вт мар 29, 2011 11:47

Дякую за допомогу!

На жаль, мої руки виявились занадто кривими для віддаленого серверу на Fedora, оновлення закінчилось погано, мене врятувала служба підтримки. Про всяк випадок напишу ту інформацію, що зібрав, доки оновлювався.

Потрібні пакети на одному з дзеркал в Україні:

ftp://fedora.vc.ukrtel.net/mirror/fedor ... noarch.rpm
ftp://fedora.vc.ukrtel.net/mirror/fedor ... noarch.rpm

Там же можна знайти 14-у Федору.

При оновленні з 12-ї до 13-ї може виникнути несумісність між версіями upstart 0.3 (яка ще працює) та 0.6 (тільки-но встановленою). Симптом: неможливість перезавантажитись. Баг описаний тут: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/451556 Як обійти я не знаю, просив перезавантажити службу підтримки.

При оновленні з 13-ї до 14-ї (це я робив без попереднього перезавантаження у наслідок попередньої проблеми, може тому так і сталось) може виникнути нерозв’язаний yum конфлікт, пов’язаний з glibc. Мені не вдалось дізнатись, як його вирішити, зате я знаю, як не вирішувати: не видаляйте версію glibc, що зараз використовується.

dobs
HO Moderators
Сообщения: 2504
Зарегистрирован: Вс апр 09, 2006 14:42
Откуда: /home/Ukraine/Kiev
Контактная информация:

#4 Сообщение dobs » Вт мар 29, 2011 18:14

Там же можна знайти 14-у Федору.
Пока не советуют т.к. на главном сервере стоит староватая версия...

Stilgar
Сообщения: 4
Зарегистрирован: Вс мар 27, 2011 00:49

#5 Сообщение Stilgar » Вт мар 29, 2011 18:35

Дякую. Але пан pseudo люб’язно сам накатив мені образ 14-ї замість старої, що вже не завантажувалась, і тепер я бачу ядро 2.6.32-238.5.1.el5.028stab085.2 (якщо я правильно зрозумів архітектуру OpenVZ, зсередини я використовую зовнішнє ядро). Можливо, я тепер на іншому сервері з бетою CentOS 6 (чи що там).

dobs
HO Moderators
Сообщения: 2504
Зарегистрирован: Вс апр 09, 2006 14:42
Откуда: /home/Ukraine/Kiev
Контактная информация:

#6 Сообщение dobs » Вт мар 29, 2011 18:38

Угум не понятно что там у них бета или старая 5ка... ну я у себя еще подожду а то вдруг все остановится, хотя уже скоро и 15я Федора будет...

Stilgar
Сообщения: 4
Зарегистрирован: Вс мар 27, 2011 00:49

#7 Сообщение Stilgar » Вт мар 29, 2011 18:45

Згоден, якби я наперед знав, то зупинився би на 13-ій. Але відносно свіже ПЗ втішає.

pseudo
HO Support
Сообщения: 136
Зарегистрирован: Чт май 20, 2010 10:24
Откуда: kyiv.ua
Контактная информация:

#8 Сообщение pseudo » Ср мар 30, 2011 17:15

На кореневому сервері Centos-5.5. Щось не хочеться мені бети всякі ставити на бойові сервери. Але по дефолту вже ставиться fedora-14 з dovecot від fedora-13. Нового довекота не вміє готувати ispmanager.
Лучше обрез в руках, чем Калашников на складе

LightXXX
Сообщения: 14
Зарегистрирован: Вт сен 21, 2010 21:54
Контактная информация:

#9 Сообщение LightXXX » Вс апр 10, 2011 02:42

А как же все-таки самому обновиться до 14 ? Так как возникает та же ошибка, что и у автора темы.

pseudo
HO Support
Сообщения: 136
Зарегистрирован: Чт май 20, 2010 10:24
Откуда: kyiv.ua
Контактная информация:

#10 Сообщение pseudo » Вс апр 10, 2011 16:23

LightXXX писал(а):А как же все-таки самому обновиться до 14 ? Так как возникает та же ошибка, что и у автора темы.
У мене вийшло :)
Не треба ніяких preupgrade, ставите fedora-release із нової версії, оновлюєте. Нічого надзвичайного, всі як і в попередніх версіях. Треба закоментарити всі згадування console output в /etc/init/*.conf, бо інакше доведеться писати в саппорт листа, що система не піднялась, а мені - коментарити те, що ви забули :)
Лучше обрез в руках, чем Калашников на складе

pseudo
HO Support
Сообщения: 136
Зарегистрирован: Чт май 20, 2010 10:24
Откуда: kyiv.ua
Контактная информация:

#11 Сообщение pseudo » Ср май 25, 2011 12:37

pseudo писал(а):На кореневому сервері Centos-5.5. Щось не хочеться мені бети всякі ставити на бойові сервери. Але по дефолту вже ставиться fedora-14 з dovecot від fedora-13. Нового довекота не вміє готувати ispmanager.
Уже вміє. Тепер по дефолту буде Fedora 14 з нормальним dovecot2 на борту. F15 ще не підтримується ISP, але обіцяють.
Лучше обрез в руках, чем Калашников на складе

Ответить